PLUSPOP CABAUW

 13 / 14 / 15 september 2024

Wat is Pluspop?


In 1985 is in het dorpje Cabauw “Plus4” opgericht. Deze vier mensen waren van mening dat er in de Cabauwse gemeenschap meer feesten georganiseerd moesten worden. Vervolgens hebben zij twee maal succesvol een Rocknight georganiseerd in het dorpscafé “In het Witte Paard”. Bij de tweede maal (1986) werd de zaal van het “Witte Paard” veel te klein voor het toestromende publiek. Daarop heeft het bestuur besloten om het groter aan te pakken. In 1987 werd het idee geboren om er een popfestival van te maken met de nieuwe naam “Pluspop”.


Het festival is door de jaren heen alsmaar gegroeid. Pluspop is begonnen met een tent voor ongeveer 400 bezoekers. De capaciteit van de tent ligt nu tussen de 1000 en 2000 bezoekers. In 2004 bijvoorbeeld, was het hele festival een groot succes. De vrijdag was met ruim 2000 bezoekers compleet uitverkocht. En ook de zondag was toen druk bezocht.


Door de jaren heen is Pluspop in de provincies Utrecht en Zuid-Holland een begrip geworden. Er zijn al vele bands en artiesten de revue gepasseerd. Een overzicht hiervan vindt je onder historie. Het bestuur van Pluspop bestaat nu uit zes enthousiaste personen. Met vele vrijwilligers hopen wij ook dit jaar van Pluspop een groot succes te maken!!!